Mūsų komandos narė Inga dalinasi gaivaus kalėdinio deserto receptu – panna cota su braške. Savo žaismingumu desertas buvo it kokia kalėdinė vaivorykštė. Tas saldumo ir rūgštelės derinys tiesiog nepriekaištingas, o lengvumas, gaivumas nunešantis į vasaros prisiminimus. Puikus jausmas žiemą per Kalėdas skanauti braškes.
PANNA COTTA SU BRAŠKĖMIS
200 ml riebios grietinėlės 200 ml pieno Cukraus dėjau iš akies ir iš skonio – gal apie pusę stiklinės Vanilinio cukraus pakelis Želatinos pagal nurodymus ant pakuotės (nes skirtingos pakuotės skirtingai rekomenduoja) Pakelis braškių (tinka ir kitos raudonos) želė BraškėsPrieš pusvalandį užpilti želatiną šiltu vandeniu, kad išbrinktų. Vėliau, puode kaitinant grietinėlę kartu su pienu, cukrumi bei vaniliniu cukrumi, supilti į jį išbinkusią želatiną ir gerai išmaišyti, kol ji visiškai ištirps. Paruošti pagal nurodymus braškių želė. Pilti į indą (aš naudojau kvadratinę gilią lėkštę) po vieną sluoksnį ir dėti į šaldytuvą, kol gerai sustings. Paskui pilti kitos spalvos sluoksnį ir vėl dėti sušalti. Ir taip daryti tiek sluoksnių, kiek jums norisi.
Na, o puošti savo panna cottas galite mėtos lapeliais, barstyti perliniu cukrumi, kokoso ar baltojo šokolado drožlėmis.