Kalėdinis desertas – panna cotta su spanguolėmis

Kalėdinis desertas - panna cotta su spanguolėmisJeigu suvalgius desertą, norisi jo dar, paskui dar dar ir dar… reiškia, jis tikrai nerealus. Ši panna cotta tokia ir buvo. Atvirai kalbant, ją gaminau pirmą kartą gyvenime. Kažkodėl turėjau stiprią nuojautą, kad tai labiausiai tinkantis desertas Kalėdoms, žiemos šventėms. Žinojau apie ją tik tiek, kad tai pieniškas desertas –želė. Bet kai pasidomėjau internete, supratau, kad tai būtent tai, ko man reikia šioms Kalėdoms. Vaizduotėje jau žinojau, jog ji bus balta ir raudona, kad būtinai bus spanguolės ir galbūt baltojo šokolado. Taip pat mintyse turėjau jau eskizą, kaip ją puošiu ir visaip kaip glostysiu. Kad suversiu spanguolių snaigę ir ją apibarstysiu baltojo šokolado drožlėmis. Štai taip, visiškai nesudėtingai. Ir nereikėjo jokių copy-paste iš interneto – pasirodo, ir mes, lietuvaičiai, galime sukurti kažką naujo, neregėto (nors neabejoju, kad kažkur pasaulyje jau yra ir tai padaryta… verksiu, jei pamatysiu)

Kalėdinis desertas - panna cotta su spanguolėmis

PANNA COTTA SU SPANGUOLĖMIS

200 ml riebios grietinėlės
200 ml pieno
Cukraus dėjau iš akies ir iš skonio – gal apie pusę stiklinės
Pakelis vanilinio cukraus
Želatinos pagal nurodymus ant pakuotės (nes skirtingos pakuotės skirtingai rekomenduoja)
 

Prieš pusvalandį užpilti želatiną šiltu vandeniu, kad išbrinktų. Vėliau, puode kaitinant grietinėlę kartu su pienu, cukrumi bei vaniliniu cukrumi, supilti į jį išbinkusią želatiną ir gerai išmaišyti, kol ji visiškai ištirps. Supilstyti į formeles ir pastatyti į šaldytuvą, kad sustingtų. Paruoštas panna cotta puošti spanguolėmis bei trintomis spanguolėmis su cukrumi (aš jas dar šiek tiek pakaitinau, kad cukrus ištirptų ir būtų šiek tiek panašu į uogienę).

Spanguolių snaigę suvėriau ant dantų krapštukų. Paskui padėjau dar į šaldymo kamerą, kad sustingtų ir sutvirtėtų, laikytųsi tarpusavyje iešmeliai. Papuošus ja panna cottą, dar apibarsčiau baltojo šokolado drožlėmis.

Kalėdinis desertas - panna cotta su spanguolėmis

Grietinėlė ir spanguolė – tai tikras kalėdinis derinys. Labai lengvas, su vos juntama rūgštele, kurią sušildo tirpstančios burnoje šokolado drožlės. Tikra palaima pilvui ir širdžiai po sočių vaišių. Kalorijų bomba, bet tikrai to verta.

Inga

Share Button
0   Komentarai

Rašyti komentarą