Momofuku Milk Bar tortas su šokolado lašeliais

 

Julius-7th-BDay_CAKE-0592-634x422

Receptas iš Momofuku Milk Bar Cookboo 

Šios gimimo dienos aprašymą rasite prie berniukų gimtadienių

Kakaviniai trupiniai:

2/3 stiklinės* miltų
1 šaukštelis kukurūzų miltų
1/2 stiklinės cukraus
2/3 stiklinės kakavos miltelių
1 šaukštelis druskos
85 g sviesto, ištirpinto
*1 stiklinė = 236 ml
 

Orkaitę įkaitinti iki 175 oC.

Elektriniu mikseriu sumaišyti miltus, krakmolą, cukrų, kakavą ir druską. Supilti tirpintą sviestą ir toliau maišyti, kol mišinys taps panašus į drėgną smėlį.

Trupinius paskleisti ant sviestiniu popieriumi ištiestos skardos, Kepti 20 minučių, retkarčiais pamaišant. Traukti iš orkaitės. Palikti, kad pilnai atvėstų. Paruoštus trupinius galima laikyti kambario temperatūroje sandariai uždarytame inde maždaug 1 – 2 savaites.

Pasiflorų kremas:

1/2 stiklinės pasiflorų tyrės
1/3 stiklinės cukraus
2 kiaušiniai
1/2 šaukštelio želatino miltelių
2 šaukštai šalto vandens
170 g šalto sviesto, supjaustyto gabalėlais
1/2 šaukštelio druskos
 

Vidutinio dydžio puode plakti pasiflorų tyrę ir cukrų, kol cukrus ištirps. Sudėti kiaušinius ir toliau plakti, kol masė taps vientisa. Padėti į šalį kol prireiks.

Į mažą arbatos puodelį arba stiklinę supilti vandenį, suberti želatiną ir palikti, kad išbrinktų, maždaug 3 – 5 minutes.

Pasiflorų masę užkaisti ant silnos ugnies ir kaitinti, pastoviai maišant, kol pradės kilti pirmieji burbuliukai. Nukelti nuo ugnies. Masę supilti į elektrinį maišytuvą. Sudėti išbrinkusį želatiną, sviestą, suberti druską ir sukti, kol masė taps vientisa. Kremą perpilti į sandariai užsidarantį indą, uždengti ir įdėti į šaldytuvą, kad gerai atšaltų, mažiausiai 30 minučių. Paruoštas kremas šaldytuve gali stovėti maždaug 1 savaitę.

Biskvitas su šokolado lašeliais:

113 g sviesto, kambario temperatūros
1 1/4 stiklinės cukraus
1/4 stiklinės šviesaus rudojo cukraus
3 kiaušiniai
1/2 stiklinės kefyro
1/3 stiklinės aliejaus (vynuogių sėklų, rapsų, kukurūzų)
1 šaukštas vanilės esencijos
1 1/2 stiklinės aukščiausios rūšies kvietinių miltų
1 šaukštelis kepimo miltelių
1/2 šaukštelio druskos
3/4 stiklinės miniatiūrinių šokolado lašelių
 

Orkaitę įkaitinti iki 175oC.

Stačiakampę 23 x 33 cm kepimo formą išpurkšti aliejumi ir ištiesti sviestiniu popieriumi.

Elektriniu mikseriu išsukti sviestą ir abiejų rūšių cukrų iki purumo, maždaug 2 – 3 minutes. Sudėti kiaušinius ir dar sukti 2 – 3 minutes.

Atskirame dubenyje arba ąsotėlyje išplakti kefyrą, aliejų ir vanilę. Sumažinti mikserio greitį. Į sviesto-cukraus masę plona srovele pilti kefyro mišinį. Supylus visą kefyro mišinį, padidinti mikserio greitį ir dar sukti maždaug 4 – 6 minutes, kol masė taps vientisa, beveik balta, o tūris padidės maždaug 2 kartus.

Į atskirą dubenį kartu persijoti miltus, kepimo miltelius ir druską. Sausų ingredientų mišinį suberti į tešlą ir išmaišyti, kol nebeliks sausų miltų ruožų. Nepermaišyti.

Tešlą sukrėsti į paruoštą formą, išlyginti paviršių. Ant viršaus užbarstyti šokoladinių lašelių. Kepti 30 – 35 minutes, kol biskvito paviršius taps sausas. Biskvitą traukti iš orkaitės, dėti ant grotelių ir palikti, kad pilnai atvėstų. Atvėsusį biskvitą galima naudoti tuojau pat, arba galima susukti į maistinę plėvelę ir dėti į šaldytuvą. Šaldytuve biskvitą galima laikyti maždaug 1 savaitę.

Kavos kremas:

113 g sviesto, kambario temperatūros
1/3 stiklinės cukraus pudros
1/4 stiklinės pieno
1 šaukštelis tirpios kavos miltelių
1/4 šaukštelio druskos
 

Elektriniu mikseriu išsukti sviestą ir cukraus pudrą iki purumo, maždaug 2 – 3 minutes.

Mažame arbatos puodelyje arba stiklinėje sumaišyti pieną, tirpią kavą ir druską.

Į išsuktą sviestą, neišjungus mikserio, po vieną šaukštą pilti kavos-pieno mišinį, kaskart gerai išsukant po kiekvieno pridėjimo. Jeigu sviesto masė, įpylus pieną, ims atsiskirdinėti, plakti toliau, ir kremas ilgainiui taps vientisas. Supylus visą pieno mišinį, kremą dar sukti maždaug 1 – 2 minutes, kol kremas taps purus ir blizgantis. Naudoti tuojau pat.

Torto konstravimas:

1 biskvitas su šokolado lašeliais
1/3 stiklinės pasiflorų tyrės
Pasiflorų kremas
½ kiekio kakavinių trupinių
Kavos kremas
1/4 stiklinės miniatiūrinių šokolado lašelių
15 cm skersmens konditerinis žiedas
2 acetatinės juostos, 7,5 cm pločio ir 50 cm ilgio
 

Biskvitą apversti ant lygaus paviršiaus. Nulupti sviestinį popierių.

Konditeriniu žiedu iš biskvito išpjauti 2 skritulius ir dvi skritulio puseles.

Konditerinį žiedą nuplauti, kruopščiai nusausinti ir padėti ant sviestiniu popieriumi ištiestos skardos arba ant apverstos apvalios kepimo formos. Į žiedo vidų įtiesti vieną acetatinę juostą, priglaudžiant ją prie žiedo sienelių.

Į žiedą įdėti dvi biskvitinio skritulio puseles, tarp jų paliekant tarpą. Tarp puselių esantį tarpą užpildyti biskvito likučių nuopjovomis, jas įspaudžiant pirštais, kad susiformuotų vientisas biskvito sluoksnis.

Konditerinį teptuką merkti į pasiflorų tyrę ir ja suvilgyti visą biskvitinio sluoksnio paviršių, sunaudojant ½ tyrės kiekio.

Ant biskvito paskirstyti pusę pasiflorų kremo, išlyginti į vientisą sluoksnį.

Ant kremo užbarstyti pusę kakavinių trupinių, juos paskirstyti į vientisą sluoksnį ir lengvai paspausti šaukštu arba pirštais.

Ant trupinių dėti 1/3 kavos kremo, išlyginti paviršių.

Tarp žiedo sienelių ir pirmos acetatinės juostos įkišti antrą acetatinę juostą, suformuojant aukštą cilindrą.

Ant kavos kremo dėti biskvito skritulį ir toliau sluoksniuoti tokiu pat būdu, kaip aprašyta aukščiau.

Ant kavos kremo sluoksnio dėti antrąjį biskvito skritulį, užtepti likusį kavos kremą, viršų užbarstyti šokolado lašeliais arba likusiais kakaviniais trupiniais.

Skardą su tortu dėti į šaldiklį. Šaldyti mažiausiai 12 valandų. Šaldiklyje tortą galima laikyti maždaug 2 savaites.

Likus mažiausiai 3 valandoms prieš tiekiant į stalą, tortą ištraukti iš šaldiklio, išimti iš konditerinio žiedo ir padėti ant lėkštės arba padėklo. Atsargiai nulupti acetatines juostas. Prieš tiekiant į stalą tortą atšildyti maždaug 1 valandą kambario temperatūroje, arba 3 valandas šaldytuve.

Julius-7th-BDay_CAKE-0614

Aušra