Raganų piršteliai

Helouvino vaišės ir receptai - raganų piršteliai 1 2/3 stiklinės* miltų
2 kiaušiniai
113 g sviesto, kambario temperatūros
½ stiklinės cukraus pudros
5 šaukštai cukraus
Žiupsnelis druskos
½ šaukštelio vaniles ekstrakto
30 – 32 migdolai
*1 stiklinė = 236 ml
 

Orkaitę įkaitinti iki 175 laipsnių. Dvi plačias kepimo skardas iškloti sviestiniu popieriumi arba Silpat plėvele. Atskirti vieno kiaušinio baltymą nuo trynio. Nedideliame dubenėlyje išplakti trynį, likusį kiaušinį ir vanilės ekstraktą. Elektriniu mikseriu iki purumo išsukti sviestą, persijotą cukraus pudrą, cukrų ir druską. Supilti kiaušinių-vanilės mišinį ir gerai išplakti. Suberti persijotus miltus ir atsargiai išmaišyti, kad neliktų sausų miltų. Nepermaišyti. Tešlą įsukti į maistinę plėvelę ir įdėti į šaldytuvą 20 – 30 minučių. Atšalusią tešlą padalinti į dvi lygias dalis. Kol iš vienos pusės formuosite sausainius, kitą tešlos pusę palikite šaldytuve. Tešlos puselę padalinti į 15 – 16 lygių dalių. Kiekvieną dalį delnu pakočioti ant pamiltuoto sauso paviršiaus ir suformuoti piršto formos volelį. Į vieną volelio gala įspausti migdolą, Peiliu įspausti “pirštų krumplius”. Sausainius dėlioti ant popieriumi išklotos skardos, tarp jų paliekant poros centimetrų tarpus. Sausainių viršų patepti kiaušinio baltymu. Kepti maždaug 12- 14 minučių, kol sausainiai lengvai pagels, Ataušinti skardoje. Laikyti sandariai užsidarančiame inde.

 
 Halloween 2012-12

Aušra (Vaikai ir vanilė) Martha Stewart receptas

Share Button
0   Komentarai

Rašyti komentarą