Rankų darbo saldi Kalėdų dovana – granola

Šiais metais Kalėdoms mūsų komandos narė Inga nusprendė dovanoti draugams pačios pagamintas valgomas kalėdines dovanas. Viena iš jų buvo saldi dovana – granola. Kas nežinote, tai praktiškai tas pats, kas javinukai, tik birūs. Granola nepamainomas nuotaikos kėlėjas jogurtui, varškei, košėms ir net ledams.

„Atsiverčiau tokios Beatos knygą ir išsitraukiau visus produktus, kurių reikia granolai. Deja, turiu pripažinti, kad, pirmą kartą gaminant ją, truputį sudeginau (gavosi karti), todėl antrąjį kartą ruošiant, jau labai stengiausi ir net radau savyje drąsos eksperimentuoti. Išdrįsau Beatai mesti iššūkį ir padaryti truputį ingiškai, – dalinasi įspūdžiais Inga. – Įdėjau dar kokoso drožlių, sezamo sėklų, spalvotų pabarstukų (vaikams privilioti), džiovintų vaisių, na, ir kokoso aliejaus. Šį kartą prie orkaitės jau budėjau: pamaišau pamaišau ir vėl trečia akim stebiu. Gavosi pasakiškai. Tikrai. Net liūdžiu, kad neliko man nė truputėlio, kai supyliau į indą dovanų.“

Granola - saldi dovana

GRANOLOS RECEPTAS:

Kadangi viską dėjau iš akies, tai tikslių proporcijų negaliu pasakyti, tačiau avižos šiame produkte užima pagrindinį vaidmenį. Toliau dedate tai,ką norite matyti tarp jų. Viską gerai išmaišome su šiek tiek pašildytu medumi (kad būtų skystas) ir kokoso aliejumi. Dedame ant popieriumi išklotos skardos ir kepame 170 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 20-30 min.

Skanaus!

Granola - rankų darbo valgomos saldžios Kalėdų dovanos

Share Button
0   Komentarai

Rašyti komentarą