Šokoladiniai keksiukai su saldžiai sūria karamele

Valentino dienos šokoladiniai keksiukaiSweet and Salty – tai pats populiariausias tortas Baked kepykloje, labiausiai visų mėgiamas ir perkamas. Jis be galo išliaupsintas ir tapęs vos ne legenda maisto blogerių ir kepėjų pasaulyje. Aš pati jį kepiau jau ne kartą, ir ne du, ir net neabejodama prisidedu prie visų pagyrų. Tortas tikrai vertas viso jam skiriamo dėmesio. Receptas yra tobulas. O pats desertas – dar geresnis. Ši kartą Baked receptą pritaikiau keksiukams (su Baking=Love pagalba). Iškepkit šituos keksiukus. Tikrai nesigailėsite. Iškepę sulaistykit juos sūria karamele. Viršų papuoškite šokoladiniu-karameliniu ganache. Pabarstykite švelnia jūros druska. Paragaukite. Ir tik tada suprasite, kodėl apie šį nemirtingą receptą netyla kalbos.

Valentino dienos vaišės, saldus stalasKeksiukams:

2 stiklinės miltų
1 ¾ stiklinės cukraus
¾ stiklinės kakavos miltelių
2 šaukšteliai kepimo miltelių
1 šaukštelis valgomos sodos
1 šaukštelis druskos
55 g sviesto, šalto, susmulkinto
½ stiklinės aliejaus
½ stiklinės vandens
3 kiaušiniai
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
1 stiklinė grietinės

Karamelės padažui:

½ stiklinės riebios grietinėlės
1 šaukštelis jūros druskos
¼ stiklinės vandens
1 stiklinė cukraus
2 šaukštai šviesaus kukurūzų sirupo
¼ stiklinės grietinės
1 šaukštelis vanilės ekstrakto

Kremui:

450 g tamsaus šokolado, susmulkinto
1 ½ stiklinės riebios grietinėlės
½ šaukštelio rupios druskos
1 stiklinė cukraus
¼ stiklinės vandens
2 šaukštai šviesaus kukurūzų sirupo
450 g sviesto, susmulkinto, kambario temperatūros

Keksiukai:

Orkaitę įkaitinti iki 180oC. Keksiukams skirtą skardą iškloti popierinėmis keksiukų formelėmis.

Dideliame dubenyje sumaišyti miltus, cukrų, kakavos miltelius, kepimo miltelius, sodą ir druską. Suberti smulkintą sviestą ir pirštais pertrinti, kol sviestas daugmaž vienodai pasiskirstys ir mišinys taps panašus į duonos trupinius.

Į miltų ir sviesto mišinį dėti kiaušinius, aliejų, vandenį, vanilės ekstraktą ir grietinę. Viską gerai išmaišyti elektriniu mikseriu.

Tešlą paskirstyti į paruoštas keksiukų formeles, pripildant tik maždaug 2/3 formelės tūrio.

Kepti 20 – 25 minutes, kol keksiukų vidus bus pilnai iškepęs ir medinis dantų krapštukas, įkištas į keksiuko vidurį, bus visiškai sausas.

Karamelė:

nedideliame puodelyje ant vidutinės ugnies pakaitinti grietinėlę ir druską, kol užvirs. Nukelti nuo ugnies.

Kitame puodelyje sumaišyti vandenį, cukrų ir kukurūzų sirupą ir pakaitinti ant vidutinės ugnies, kol cukrus pilnai ištirps ir mišinys taps sodrios gintarinės spalvos. Nukelti nuo ugnies. Supilti pakaitintą grietinėlę. Kai mišinys nustos burbuliuoti, įmaišyti grietinę ir vanilę. Palikti šaltai, kad atvėstų.

Kremas:

smulkintą šokoladą suberti į karščiui atsparų dubenį.

Nedideliame puodelyje pakaitinti grietinėlę ir druską,kol užvirs. Nukelti nuo ugnies.

Kitame puodelyje pakaitinti vandenį, cukrų ir kukurūzų sirupą, kol mišinys taps sodrios gintarinės spalvos. Nukelti nuo ugnies. Supilti pakaitintą grietinėlę. Išmaišyti.

Karštą karamelę supilti į dubenį su šokoladu. Palaukti 1 – 2 minutes, kol šokoladas aptirps. Išmaišyti iki vientisos masės. Elektriniu mikseriu plakti, kol masė atvės. Į atvėsusią masę dalimis dėti smulkintą sviestą, kaskart vis gerai išplakant, kol masė taps vientisa ir puri. Jeigu kremas per skystas, įstatyti jį trumpam į šaldytuvą, kad sustandėtų.

Pyragaičiai:

Atvėsusių keksiukų viršų subadyti dantų krapštuku. Subadytų keksiukų viršų atsargiai aplieti atvėsusiu karameliniu padažu, vis palaukiant, kad padažas spėtų susigerti į keksiukus, o ne nubėgtų per kraštus. Puošti atvėsusiu šokoladiniu kremu.

Valentinod dienos keksiukai
Valentino dienos desertai

Aušra iš Vaikai ir vanilė

Share Button
0   Komentarai

Rašyti komentarą