Velykų idėja – sausainiai „Zuikio snukutis” (Pasidaryk pats)

Sausainiai ant pagaliuko

Mieli velykiniai zuikučių snukučiai – ir linksmai fotosesijai paišdykauti, ir gardžiai paužkandžiauti. Elena iš Artišoko dalinasi su mumis šių sausinukų receptų ir pamokėle, kaip tai pasidaryti patiems.

Būsimų sausainių forma iš pradžių gimė ant popieriaus lapo. Vėliau ją iškirptą panaudojau pjaustant sausainių tešlą. Sausainiai turi būti pakankamai stori, kad tilptų pagaliukas, ir sausainis tvirtai laikytųsi. Pagaliukus reikia dėti atsargiai, šiek tiek ranka spaudžiant sausainio paviršių.

Iškeptus sausainius dekoruojame cukriniu glajumi ir piešiame linksmus zuikučių snukučius. Piešimui aš naudojau specialų maistinį markerį, toks būdas paprasčiausias, bet galima naudoti ir tą patį cukrinį glajų, dažytą juoda spalva, arba tiesiog teptuku snukučius padailinti. Čia jau viskas priklauso nuo jūsų, kaip dailininkų, sugebėjimų.

Sausainius kepiau ne vieną kartą, bet pasidalinsiu receptu, kuris man pasirodė labiausiai patikimas. Sausainiai gaunasi pakankamai lygūs ir patogūs glazūruoti. Be to, jų skonis labai geras, pamėginkite.

Sausainiai ant pagaliuko Sausainiai ant pagaliukoVelykiniai keksiukai

Sviestiniai sausainiai

330 g miltų
1,5 arb.š. kepimo miltelių
450 g. sviesto
225 g. cukraus
1 kiaušinis
1 arb.š. vanilės ekstrakto
0,5 arb.š. druskos

Orkaitę įkaitinti iki 180 C°. Sviestą ištrinti su cukrumi. Įmušti kiaušinį, įpilti vanilės esenciją ir viską kartu išplakti. Sumaišyti visus sausus ingridientus ir supilkite juos į sviestą. Gerai išmaišyti ir suminkyti tešlą. Geriausia būtų ją atšaldyti, bet jeigu neturite laiko, tai nėra privaloma. Kepti 180 C° temperatūroje apie 8-10 minučių, kol kraštai paruduos.

Cukrinis glajus

415 g cukraus pudros
3 valg.š. morengo miltelių
6 valg.š. šilto vandens

Visus ingridientus suplakti kol pasidarys vientisa masė. Jei glajus per tirštas, įpilti daugiau vandens, jei per skystas – įdėti daugiau cukraus pudros. Eksperimentuodami galiausiai pasieksite optimalų variantą.

Glajų dėjau ant atvėsusių sausainių. Pradžioje nosytę ir snukučio kraštelį, o kai išdžiuvo, glajumi užpildžiau visą likusį snukutį. Glazūruotus sausainius džiovinau per naktį ir tik tuomet užsiėmiau „tapyba“.

Štai ir viskas! Dabar visa jūsų šeimyna gali nesunkiai pavirsti linksmais velykiniais zuikučiais ir gauti gerą teigiamų emocijų dozę, kvailiojant prieš objektyvą. Linkime Jums linksmų ir saulėtų šv. Velykų!

Elena / Artišokas

Share Button
0   Komentarai

Rašyti komentarą