Obuoliai su karamele

Karameliniai obuoliai

Penktadienį po darbo mes su Julium ėjom į Indian Creek Farms skinti obuolių. Takelis į obelyną ėjo palei daržą, kur lysvėse pūpsojo didžiuliai moliūgai: oranžiniai, žali, balti, geltoni. Julius, pamatęs moliūgus, iškart užvedė kalbą apie Halloween’ą, ir mes visą likusį laiką sode ir visu keliu grįžtant atgal prakalbėjom apie Hallowen’o planus: kas kaip apsirengs, kada pjaustysime moliūgus, kur ir su kuo eisime trick-or-treating. Iki Halloween’o liko šiek tiek daugiau negu trys savaitės. Pats laikas planuoti.

Skindama obuolius ir galvodama apie Halloween, aš dar pagalvojau, kad iš šitų puikių obuolių būtų labai smagu pagaminti taip vadinamų caramel apples. Obuoliai buvo kieti ir rūgštūs; pagalvojau, kad jie bus pats tas su sladžia pieniška karamele. Be to, tiesiai nuo medžių nuskinti obuoliai yra nevaškuoti, todėl šilta karamelė prie jų lips be jokio ypatingo obuolių paviršiaus apdorojimo. Jeigu Jums nevaškuotų obuolių gauti nepavyks, pries merkdami į karamelę juos būtinai nuplaukite po karštu vandeniu ir kruopščiai nusausinkite. Antraip karamelė bėgs nuo obuolių paviršiaus kaip nuo žąsies vanduo.

Karameliniai obuoliai

Recepte duodamo karamelės kiekio užteks padengti 8 – 10 vidutinio dydžio obuolius. Jeigu tiek daug daryti neplanuojate, aš vistiek nerekomenduočiau virti pusę karamelės kiekio, nebent turite labai siaurą ir aukštą puodą. Mat karamelę reikia virti į ją įmerkus termometrą; jeigu karamelės puode bus nedaug, tai termometras bus nepakankamai paniręs ir gali matuoti visiškai ne tai, ką reikia. Todėl patarčiau virti visą kiekį. O jeigu visos karamelės nesunaudosite, tai likutį išpilkite ant sviestinio popieriaus, paviršių išlyginkite, palikite, kad sustingtų, ir supjaustykite aštriu peiliu į nedidelius saldainius; juos susukite į popierėlius, ir turėsite sau daug gardžių karamelių saldžiam prieššventiniam užkandžiavimui.

Karameliniai obuoliai

Aušra

Vaikai ir vanilė

Share Button
0   Komentarai

Rašyti komentarą