Helovyniškas želė desertas

 

Sluoksniuota želė - Helovinas

Reikės (4 stiklinėms):
● Želė apelsininė ir citrininė
● Varškė – 300 g
● Cukrus smulkus – 2 v. šaukštai
● Grietinė – 3 v. šaukštai
● Vanduo – 100 ml
● Želatina – 10 g
● Candy Corn saldainiai ir kokoso drožlės (papuošmui)

Paruoštą citrinų želė supilkite į aukštas stiklines.
Žele dėkite į šaldytuvą, kad sustingtų. Kad želė sustingtų nelygiai reikia stiklines paversti.

Kol stingsta želė, pasiruoškite antrą varškės sluoksnį. Varškę sumaišykite su cukrumi ir grietine. Viską gerai sutrinkite su blenderiu. Vandens puodelyje išbrinkinkite želatiną 15 min, po to istatykite į karštą vandenį ir ištirpinkite, o kai atvės, supilkite į varškę.
Varškės masę sudėkite ant sustingusios želė ir vėl dėkite į šaldytuvą, kad sustingtų varškės sluoksnis.

Ant sustingusios varškės uždėkite trečią sluoksnį apelsininę želė ir vėl dėkite į šaldytuvą, kad sustingtų.

Papuoškite kokoso drožlėmis ir saldainiais.

Receptas iš Rasos virtuvės užrašai

Share Button
0   Komentarai

Rašyti komentarą