Kai visi įsisukę į pirkinių ir imbierinių sausainių kepimo maniją, skuba ir lekia, Renata iš Išbandyti receptai jau viską pasiruošusi: eglė papuošta, stalo dekoracijos taip pat, suarchyvuotos dešimtys Kūčių patiekalų receptų, rastas idealus šventinio kepsnio ir imbierinių sausainių receptas, namai kvepia mandarinais, obuoliais, cinamonu, imbieru, gvazdikėliais…
Imbieriniai keksiukai
Porcijos: apie 15 vnt.
Kalorijos: apie 225 kcal/ vnt.
Trukmė: apie 15 minučių paruošti ir apie 25 min. kepti
Ingredientai:
120 g sviesto,
100 g cukraus,
1 kiaušinis,
240 ml melasos arba medaus,
300 g kvietinių miltų,
1,5 šaukštelio kepimo miltelių,1,5 šaukštelio malto cinamono,1 šaukštelis malto imbiero,
0,5 šaukštelio maltų gvazdikėlių,0,5 šaukštelio maltų kardamonų (nebūtinai),žiupsnelis druskos,
240 ml verdančio vandens.
Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C.
Kambario temperatūros sviestą sumaišykite su cukrumi.
Įmuškite kiaušinį ir plakite kol masė taps balta ir puri.
Supilkite melasą/medų ir dar kartą išmaišykite.
Atskirai sumaišykite miltus, kepimo miltelius, prieskonius ir druską. Šį mišinį suberkite į plakinį ir išmaišykite.
Tada supilkite verdantį vandenį ir dar kartą išplakite, kol cukrus visiškai ištirps.
Keksiukų formeles išklokite keksiukų popieriumi.
Šaukštu ar samteliu krėskite tešlą (užpildykite apie 2/3 formelės tūrio), pašaukite į orkaitę ir kepkite apie 25 minutes, kol keksiukų paviršius gražiai paruduos.
Skanaus!