Kalėdiniai imbieriniai keksiukai

Kalėdiniai receptai

Kai visi įsisukę į pirkinių ir imbierinių sausainių kepimo maniją, skuba ir lekia, Renata iš Išbandyti receptai jau viską pasiruošusi: eglė papuošta, stalo dekoracijos taip pat, suarchyvuotos dešimtys Kūčių patiekalų receptų, rastas idealus šventinio kepsnio ir imbierinių sausainių receptas, namai kvepia mandarinais, obuoliais, cinamonu, imbieru, gvazdikėliais…

Kalėdiniai receptai

Kalėdiniai receptai

 

Imbieriniai keksiukai

Porcijos: apie 15 vnt.
Kalorijos: apie 225 kcal/ vnt.
Trukmė: apie 15 minučių paruošti ir apie 25 min. kepti
Ingredientai:
120 g sviesto,
100 g cukraus,
1 kiaušinis,
240 ml melasos arba medaus,
300 g kvietinių miltų,
1,5 šaukštelio kepimo miltelių,1,5 šaukštelio malto cinamono,1 šaukštelis malto imbiero,
0,5 šaukštelio maltų gvazdikėlių,0,5 šaukštelio maltų kardamonų (nebūtinai),žiupsnelis druskos,
240 ml verdančio vandens.

Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C.
Kambario temperatūros sviestą sumaišykite su cukrumi.
Įmuškite kiaušinį ir plakite kol masė taps balta ir puri.
Supilkite melasą/medų ir dar kartą išmaišykite.
Atskirai sumaišykite miltus, kepimo miltelius, prieskonius ir druską. Šį mišinį suberkite į plakinį ir išmaišykite.
Tada supilkite verdantį vandenį ir dar kartą išplakite, kol cukrus visiškai ištirps.
Keksiukų formeles išklokite keksiukų popieriumi.
Šaukštu ar samteliu krėskite tešlą (užpildykite apie 2/3 formelės tūrio), pašaukite į orkaitę ir kepkite apie 25 minutes, kol keksiukų paviršius gražiai paruduos.
Skanaus!

Kalėdiniai receptai

Share Button
0   Komentarai

Rašyti komentarą