Šis Valentino dienos deserto receptas – tiems, kurie neabejingi naujų desertų paieškoms ir šiek tiek „pavargusiems” nuo tradicinių skanėstų. Džiuginkite jais ne tik antrąsias puses, bet ir artimuosius, bičiulius gražiai supakuotomis triufeliukų dovanėlėmis.
Porcijos: apie 15-20 didelės vynuogės dydžio saldainių
Kalorijos: apie 75-100 kcal/ vnt.
Trukmė: apie 1 val. gaminti ir keletą valandų vėsinti
Ingredientai:
200 g baltojo šokolado,
240 ml rožinio putojančio vyno ar šampano (geriau saldaus),
2 šaukštai grietinėlės*,
1 šaukštelis raudonos vaisinės želės miltelių (braškių arba aviečių),
apie 4 šaukštus cukraus pudros saldainiams apvolioti.
Putojantį vyną supilkite į prikaistuvį ir virkite, kol jo liks maždaug tik šaukštas.
Tada pasiruoškite kitą indą ir jį įkaitinkite virš vandens vonelės.
Į šį indą supilkite putojančio vyno koncentratą ir grietinėlę*. Gerai sumaišykite.
Tada sudėkite sulaužytą šokoladą ir kaitinkite kol jis visiškai ištirps.
Suberkite želės miltelius ir vėl gerai išmaišykite.
Padėkite į šaldiklį, maždaug 15 minučių, kol triufelių masė sustandės ir taps maždaug kaip rankose sušildytas plastilinas (beveik neturi lipti prie rankų).
Rankomis formuokite nedidelius saldainius, juos apvoliokite cukraus pudroje ir padėkite į šaldytuvą keletui valandų, kad sukietėtų.
Skanaus!
*Jei norite, kad saldainiai būtų stipresnio alkoholio skonio, pusė šaukšto grietinėlės rekomenduoju pakeisti puse šaukšto aviečių arba braškių likerio ar trauktinės.
Renata iš Išbandyti receptai