Baltojo šokolado triufeliai su rožiniu putojančiu vynu/šampanu

Šis Valentino dienos deserto receptas – tiems, kurie neabejingi naujų desertų paieškoms ir šiek tiek „pavargusiems” nuo tradicinių skanėstų. Džiuginkite jais ne tik antrąsias puses, bet ir artimuosius, bičiulius gražiai supakuotomis triufeliukų dovanėlėmis.

Valentino dienos deserto receptas

Porcijos: apie 15-20 didelės vynuogės dydžio saldainių
Kalorijos: apie 75-100 kcal/ vnt.
Trukmė: apie 1 val. gaminti ir keletą valandų vėsinti

Ingredientai:
200 g baltojo šokolado,
240 ml rožinio putojančio vyno ar šampano (geriau saldaus),
2 šaukštai grietinėlės*,
1 šaukštelis raudonos vaisinės želės miltelių (braškių arba aviečių),
apie 4 šaukštus cukraus pudros saldainiams apvolioti.

Putojantį vyną supilkite į prikaistuvį ir virkite, kol jo liks maždaug tik šaukštas.
Tada pasiruoškite kitą indą ir jį įkaitinkite virš vandens vonelės.
Į šį indą supilkite putojančio vyno koncentratą ir grietinėlę*. Gerai sumaišykite.
Tada sudėkite sulaužytą šokoladą ir kaitinkite kol jis visiškai ištirps.
Suberkite želės miltelius ir vėl gerai išmaišykite.
Padėkite į šaldiklį, maždaug 15 minučių, kol triufelių masė sustandės ir taps maždaug kaip rankose sušildytas plastilinas (beveik neturi lipti prie rankų).
Rankomis formuokite nedidelius saldainius, juos apvoliokite cukraus pudroje ir padėkite į šaldytuvą keletui valandų, kad sukietėtų.
Skanaus!

*Jei norite, kad saldainiai būtų stipresnio alkoholio skonio, pusė šaukšto grietinėlės rekomenduoju pakeisti puse šaukšto aviečių arba braškių likerio ar trauktinės.

Renata iš Išbandyti receptai

Share Button
0   Komentarai

Rašyti komentarą